SAJAK SUNDA – LAGU PUJA LEMAH CAI

LAGU PUJA LEMAH CAIODJI SETIADJI AR lemah cai dewi nu numpi na atirumbaykeun katingtrim kana dadapamayang nu mulang tengah janariguyurkeun subur ka unggal hatepatani nu mulang na layung sore lemah cai dewi nu ngaraja atiranggeumkeun unggal rema timpuhka gunung-gunung subur kulawupereketkeun rekep keukeup kasawah sampalan huma emploh hejo lemah cai mataholang sagalaunggal pajar anyar ngalahirkeunjabang … Read more SAJAK SUNDA – LAGU PUJA LEMAH CAI

Contoh Puisi Sunda Karya Agustusan

AGUSTUSANKI S. WS. merahputih nu kiwari mumbuldirangkul ku langit paulbaheula kungsi ngelebetdina tungtung bayonetkatut peujit murilit haritasagala-gala walatrawalatra pait-peuheurnawalatra renghap-ranjugnawalatra pati-huripna taya nu medengkreng nulak cangkengtaya nu paseukeut-seukeut sihungtaya nu kadedemes mangpang-meungpeung poe ieu paragpag gapurabangun nu paheula-heula nanyaayeuna andika rek ka marana ? Ciamis, 170876 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share … Read more Contoh Puisi Sunda Karya Agustusan

Contoh Puisi Bahasa Sunda Karya SURAT TI PALESTINA

SURAT TI PALESTINAEtti R.S. Geuning kieu lalakon nu nanggohkeun dangongnu hayang nancebkeun patok ‘na beungeut dunyakoredas pelor, granat, jeung bombareng jeung datangna teror, tekad, jeung teuneungpangbakti keur taneuh kameumeutkoredas batu jeung karikil tina lelemahkeur pakarang intifadahhayang ngahontal bentang sulintangbaranang mencrong buana nu gumblung-gamblang Bandung,1994 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share … Read more Contoh Puisi Bahasa Sunda Karya SURAT TI PALESTINA

Puisi SUNDA Etti RS Karya SURAT KEUR KENNY G.

SURAT KEUR KENNY G.Etti R.S. Ku peurih hinis nu nurihan atibasa mireng saksofon ‘na lagu Forever in Loveasa nahnay raga bet teu walakayakurnalayang lelembutanka behditueun awang-awang rasangarumpakaan lagu nu ngagalindeng ‘na dasaring batinku tingtrim eta hariringlir angin nu ngaharewoskeun lagu asihasih nu tumuwuh ‘na palataran implenganlalaunan rasa lewang narembonganlapat-lapat ti unggal tungtung panyawangantinggarupay kekembangantinggarupay panglamunanduh, … Read more Puisi SUNDA Etti RS Karya SURAT KEUR KENNY G.

Puisi Sunda Tentang Alam Karya Di Mumunggang Cikeruh

DI MUMUNGGANG CIKERUHEtti R.S. Neuteup padataran tungtung Bandungbari ngararasakeun hiliwir angin gunungmayakpak padataransacangkewok pasawahan jeung rewuan suhunanluhureunana langit maleukmeukkapulas ku haseup pabrik jadi reueuk Mana Cicalengka nu cenah titinggal nagri Kendan?kiwari tinggal heabna jeung pasuliwerna sedanjalan liliwatan ka nagri Galuhngabulungbung mun disorang henteu jauhjalan liliwatan ka nagri Sundangembat natrat disorang teu matak suda Neuteup bulistirna … Read more Puisi Sunda Tentang Alam Karya Di Mumunggang Cikeruh

Puisi Dalam Bahasa Sunda Karya PEUTING NUZULUL QUR’AN II Karya Etti RS

PEUTING NUZULUL QUR’AN IIEtti R.S. ‘na sela-sela jangjang peutingkuring mipir-mipir lampingsarta tuturubun ka unggal lulurungnyikcrik Asih Anu Weningnyaksrak Tresna Anu Manjanghayang beunang sarebu bulan gumawanglir maranehna nu tipoporoseneangan Lebak Cawenebiheung deui biheung deui‘na di mendi Yang Widi matrikeun jangji? Bandung, Ramadhan 1995 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Sajak Sunda Ramadhan Karya Peuting Nuzulul Quran I

PEUTING NUZULUL QUR’AN IEtti R.S. ‘na trotoar milang lengkah neuteup bentangsanggeus beueus ku hujan dua rintakanhawar-hawar sora adan beulah wetanawor jeung klakson angkot, motor, jeung sedanindung peuting nu ngalimpudan bulanlir sweater nu mulen awak maranehna sisi jalanatawa palekat nu marengan nganti karidoan:kauntungan ti Pangeranbareng jeung nu dipiharep ku galandanganbareng jeung harepan nu tingrariung sisi jalan … Read more Sajak Sunda Ramadhan Karya Peuting Nuzulul Quran I

Pantun si Paku Gelang

Pantun si Paku Gelang Gelang si paku gelanggelang si rama-rama;Pulang aku kan pulangmengembara cukup lama Gelang si paku gelangpaku haji tumbuh di huma;Pulang aku kan pulangnamun masih di bumi fana Gelang si paku gelangmenjadi ulam penyedap rasa;Pulang aku kan pulangbertemu denganmu entah pabila 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share … Read more Pantun si Paku Gelang

Pantun Pulau Seribu

Pantun Pulau Seribu Pulau Seribu di Teluk Jakartalaut tenang langit kelabu;Hati rindu tak menemukan katahendak bersimpuh di pangkuanmu Pulau Seribu kebun kelapanelayan diusir konglomerat;Hendak mengadu hati nestapakarena diri telah khianat Pulau Seribu milik siapakalau rakyat digusur pejabat;Diri khianat karena alpamemohon ampun dunia akhirat 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share … Read more Pantun Pulau Seribu

Pantun Air Mancur

Pantun Air Mancur Air mancur di jalan Thamrintempat mandi anak jalanan;Takkan keliru dengan yang lainkalau denganmu berhadapan Air mancur memancar jernihorang meminum air kali;Hilang dahaga lenyaplah letihkalau engkau muncul di hati Air mancur di tengah kotamenyiram debu sehari-hari;Mau menegur kehilangan katasemua terungkap di dalam hati 60 SHARES Share on Facebook Tweet Follow us Share Share … Read more Pantun Air Mancur